Over het boek

Dit boek heb ik samen met onze dochter Carlijn (21) geschreven, nadat zich jarenlang tegenslag op tegenslag aandiende. Het is een waargebeurd verhaal over borstkanker en andere levensgebeurtenissen, waaronder het verlies van dierbaren en de depressie van een tienerdochter.

Vanuit twee visies bespreken wij wat meestal onbesproken blijft, waarbij humor niet ontbreekt. Ook komt aan bod wat ons geholpen heeft om het beste om te gaan met zware life events.

De titel van ons boek refereert aan de Japanse kunst Kintsugi (kin betekent goud en tsugi verbinding) Scherven van aardewerk worden met goud gelijmd om de barsten te laten zien in plaats van ze te verbergen.

Deze aansprekende metafoor staat symbool voor ons eigen verhaal. Onze fysieke en mentale littekens hebben ons sterker en mooier gemaakt. Het waard om te laten zien en te delen met onze lezers. Wolken of niet, wij blijven de zon zien.

Wij hopen dat ons boek niet alleen herkenning of troost biedt, maar ook dat het jou als lezer aan denken zet hoe JIJ naar JOUW littekens kijkt. Hebben deze ook een gouden gloed?

Een deel van de omzet van ons boek gaat naar KWF Kankerbestrijding, zodat er nog meer baanbrekend onderzoek kan worden gedaan om kanker de wereld uit te helpen.